Što kolibri jedu?

Trenutno pregledavate Što kolibri jedu?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:24 srpnja, 2023

Kolibri i njihova prehrana

Kolibri su prekrasne ptice koje su poznate po svojoj sposobnosti lebdenja u zraku. Ali što zaista kolibri jedu?

Nektar

Nektar je glavna hrana kolibrija. To je slatka tekućina koja se nalazi u cvjetovima. Kolibri koriste svoj dug i tanki jezik kako bi sisali nektar iz cvjetnih tubula. Nektar pruža kolibriju energiju koja im je potrebna za održavanje brzog metabolizma i letenje.

Insekti

Iako je nektar glavna hrana, kolibriji također jedu i insekte. Insekti im pružaju potrebne proteine i druge hranjive tvari. Kolibri koriste svoj brzi let i oštar vid kako bi uhvatili male kukce poput mušica, komaraca i pauka.

Biljni sokovi

Pored nektara, kolibriji također konzumiraju i biljne sokove. Ovi sokovi se nalaze u različitim dijelovima biljaka poput pupoljaka, cvjetova i lišća. Kolibriji koriste svoj jezik i kljun kako bi izvukli sokove iz biljaka.

Dodatna hrana

Ponekad kolibriji jedu i drugu hranu kako bi zadovoljili svoje potrebe. To može uključivati pelud, sjemenke, voće i sokove voća. Ova dodatna hrana pruža kolibriju raznolikost u prehrani i dodatne hranjive tvari.

Zaključak

Kolibri su vrlo prilagodljive ptice koje se hrane nektarom, insektima, biljnim sokovima i raznim dodatnim izvorima hrane. Njihova prehrana je bogata hranjivim tvarima i omogućuje im da održe svoju energiju i brzinu letenja.

  Ocijeni članak!