Kojeg datuma se ove godine obilježavao Dan sigurnijeg interneta

Trenutno pregledavate Kojeg datuma se ove godine obilježavao Dan sigurnijeg interneta
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:20 studenoga, 2023

Historija obilježavanja

Dan sigurnijeg interneta, poznat i kao Safer Internet Day, obilježava se svake godine kako bi se podigla svijest o važnosti sigurnog korištenja interneta. Ovaj dan prvi put je obilježen 2004. godine i od tada se sve više ljudi pridružuje inicijativi.

2021. godina

Ove godine, Dan sigurnijeg interneta obilježen je 9. veljače. Tema ovogodišnjeg dana bila je “Zajedno za bolji internet”. Cilj je bio potaknuti sve korisnike interneta da preuzmu odgovornost za svoje online ponašanje i stvore sigurno i ugodno okruženje za sve.

Aktivnosti

Tijekom Dana sigurnijeg interneta, organiziraju se različite aktivnosti diljem svijeta. To uključuje predavanja, radionice, panele rasprava, natjecanja, kampanje i druge događaje. Cilj je educirati ljude o sigurnom korištenju interneta, prevenciji cyberbullyinga, zaštiti privatnosti i ostalim aspektima online sigurnosti.

Podizanje svijesti

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta igra važnu ulogu u podizanju svijesti o sigurnom korištenju interneta. Mnoge organizacije, škole, ustanove i pojedinci pridružuju se ovom događaju kako bi educirali ljude o potencijalnim opasnostima online svijeta i kako bi promicali pozitivno ponašanje na internetu.

Buducnost

S obzirom na sve veću važnost interneta u našim životima, Dan sigurnijeg interneta će vjerojatno nastaviti rasti i privlačiti sve veći broj sudionika. Očekuje se da će se tema online sigurnosti i dalje razvijati kako bi se odgovorilo na nove izazove i prijetnje koje dolaze s napretkom tehnologije.

  Ocijeni članak!