Koji su obrazovni portali

Trenutno pregledavate Koji su obrazovni portali
  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:3 listopada, 2023

Obrazovni portali za online učenje

U današnjem digitalnom dobu, sve više ljudi okreće se online platformama kako bi stekli nova znanja i vještine. Obrazovni portali pružaju jednostavan pristup različitim obrazovnim resursima, omogućujući korisnicima da uče u vlastitom ritmu i prilagođavaju svoje obrazovne potrebe. Ovi portali nude širok spektar predmeta i materijala, od osnovnih akademskih disciplina do specijaliziranih područja. Evo nekoliko popularnih obrazovnih portala koji su dostupni danas:

Coursera

Coursera je jedan od najpoznatijih obrazovnih portala koji nudi online tečajeve iz različitih disciplina. Surađuje s vodećim sveučilištima i institucijama širom svijeta kako bi pružio kvalitetno obrazovanje. Korisnici mogu pristupiti video lekcijama, materijalima za čitanje, rješavati zadatke i testove te dobiti certifikate za uspješno završene tečajeve.

Khan Academy

Khan Academy je besplatni obrazovni portal koji nudi video lekcije iz matematike, znanosti, humanistike i mnogih drugih područja. Ovaj portal je posebno popularan među učenicima i studentima koji žele poboljšati svoje znanje i pripremiti se za ispite. Khan Academy također pruža prilagođene planove učenja i vježbe kako bi korisnici mogli pratiti svoj napredak.

Udemy

Udemy je platforma koja omogućuje stručnjacima iz različitih područja da podučavaju online tečajeve. Ovaj portal nudi širok izbor tečajeva koji pokrivaju gotovo svaku temu, uključujući programiranje, dizajn, marketing, jezike i još mnogo toga. Udemy također omogućuje korisnicima da sami kreiraju i prodaju svoje tečajeve, pružajući priliku za dijeljenje znanja i zaradu novca.

edX

edX je još jedan popularan obrazovni portal koji surađuje s vodećim sveučilištima kako bi pružio visoko kvalitetno online obrazovanje. Ovaj portal nudi tečajeve iz različitih područja kao što su računalne znanosti, poslovno upravljanje, jezici, umjetnost i mnogi drugi. edX također nudi mogućnost stjecanja certifikata i diploma za određene programe studija.

Obrazovni portali pružaju pristupačan način učenja koji je fleksibilan i prilagođen individualnim potrebama. Bez obzira jeste li zainteresirani za stjecanje novih vještina ili želite produbiti postojeće znanje, obrazovni portali su izvrsno mjesto za početak vašeg putovanja u učenju na daljinu.

  Ocijeni članak!