Koji su parkovi prirode u Hrvatskoj

Trenutno pregledavate Koji su parkovi prirode u Hrvatskoj
  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:23 srpnja, 2023

Park prirode Biokovo

Smješten na Dalmatinskoj obali, Park prirode Biokovo je jedan od najimpresivnijih parkova prirode u Hrvatskoj. Njegovi visoki vrhovi, strmci i spektakularni pogledi na Jadransko more privlače posjetitelje iz cijelog svijeta. Ovaj park nudi izvanredne planinarske staze, bogatu florističku raznolikost te pruža dom za brojne životinjske vrste.

Park prirode Kopački rit

Smješten u istočnoj Hrvatskoj, Park prirode Kopački rit je jedan od najvećih močvarnih područja u Europi. Ovaj park nudi jedinstveno iskustvo promatranja ptica te bogatstvo flore i faune. Posjetitelji mogu istražiti preko 70 km pješačkih staza, voziti bicikl ili se upustiti u vožnju čamcem kako bi istražili ovo prekrasno područje.

Park prirode Učka

Smješten na sjevernom Jadranu, Park prirode Učka obuhvaća planinski lanac Učka te obalnu regiju. Ovaj park nudi raznolike prirodne ljepote, uključujući planinske vrhove, šumske staze i prekrasne panoramske poglede na Jadransko more. Učka je idealna destinacija za planinarenje, biciklizam i istraživanje netaknute prirode.

Park prirode Lonjsko polje

Smješten u središnjoj Hrvatskoj, Park prirode Lonjsko polje je jedno od najvećih očuvanih poplavnih područja u Europi. Ovaj park nudi prekrasne rijeke, jezera i močvare, kao i bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta. Posjetitelji mogu istraživati park pješice, biciklom ili se upustiti u vožnju brodom kako bi doživjeli jedinstvenu prirodnu baštinu Hrvatske.

Park prirode Velebit

Smješten na sjevernom dijelu Dalmacije, Park prirode Velebit je jedan od najvećih parkova prirode u Hrvatskoj. Ovaj park obuhvaća planinski lanac Velebit koji je poznat po svojim spektakularnim kanjonima, šumama, livadama i endemičnim biljnim vrstama. Velebit je idealan za planinarenje, istraživanje špilja i uživanje u netaknutoj prirodi.

Park prirode Lastovsko otočje

Smješten na južnom dijelu Jadranskog mora, Park prirode Lastovsko otočje obuhvaća arhipelag otoka koji su poznati po svojoj netaknutoj prirodi i prekrasnim plažama. Ovaj park nudi mogućnosti za ronjenje, jedrenje i istraživanje bogate morske flore i faune. Lastovsko otočje je pravi raj za ljubitelje prirode i mira.

  Ocijeni članak!