Kojim brodom upravlja kapetan Jean-Luc Picard

Trenutno pregledavate Kojim brodom upravlja kapetan Jean-Luc Picard
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:28 svibnja, 2023

Uvod

Kapetan Jean-Luc Picard je poznati fiktivni lik iz popularne franšize Star Trek. On je jedan od najomiljenijih kapetana u Star Trek univerzumu, a brod kojim upravlja je USS Enterprise (NCC-1701-D).

Povijest USS Enterprise (NCC-1701-D)

USS Enterprise (NCC-1701-D) je bio peti brod u floti Federacije s istim imenom. Izgrađen je u 24. stoljeću i bio je zvijezda serije Star Trek: The Next Generation. Ovaj galaktički istraživački brod bio je opremljen najnovijom tehnologijom i služio je kao dom za posadu od preko 1000 članova.

Kapetan Jean-Luc Picard

Kapetan Jean-Luc Picard je rođen 13. srpnja 2305. godine u La Barre, Francuska. On je bio vrhunski diplomirani časnik i jedan od najcjenjenijih kapetana u Floti Zvjezdane Federacije. Picard je poznat po svojoj mudrosti, hrabrosti i moralnoj čvrstoći.

Uloga kapetana Jean-Luc Picarda

Kapetan Picard je bio vođa USS Enterprise posade i odgovoran za donošenje odluka tijekom misija istraživanja svemira. Njegova uloga bila je osigurati sigurnost posade, održavati mir i red na brodu te predstavljati Federaciju u susretima s drugim civilizacijama.

Zaključak

Kapetan Jean-Luc Picard upravlja brodom USS Enterprise (NCC-1701-D) u popularnoj franšizi Star Trek. Njegova hrabrost, mudrost i moralna čvrstoća čine ga jednim od najomiljenijih likova među obožavateljima serije. Picard je simbol liderstva i predstavlja idealne vrijednosti koje kapetan treba posjedovati.

  Ocijeni članak!