Kojim danima su najjeftinije avionske karte

Trenutno pregledavate Kojim danima su najjeftinije avionske karte
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:3 srpnja, 2023

Analiza cijena avionskih karata

U potrazi za najjeftinijim avionskim kartama, mnogi putnici se pitaju kojim danima mogu dobiti najbolju ponudu. Analizirajući podatke o cijenama avionskih karata, otkriveno je da postoji nekoliko faktora koji utječu na njihovu fluktuaciju.

Početak tjedna

Jedan od faktora koji utječe na cijene avionskih karata su dani u tjednu. Prema analizi, utvrđeno je da su ponedjeljak, utorak i srijeda često dani kada su cijene avionskih karata najniže. To je zato što većina putnika preferira putovanja vikendom, pa su cijene tijekom radnih dana obično niže.

Sezonske fluktuacije

Još jedan faktor koji utječe na cijene avionskih karata su sezonske fluktuacije. Tijekom vrhunca turističke sezone, cijene avionskih karata često su više. Međutim, tijekom manje popularnih razdoblja putovanja, kao što su rani proljeće ili kasna jesen, cijene mogu biti znatno niže.

Iskoristite promocije

Pored odabira pravog dana za putovanje, putnici također mogu iskoristiti promocije i popuste koje aviokompanije često nude. Pratite web stranice i društvene mreže aviokompanija kako biste saznali o posebnim ponudama i sniženjima. Također, rezerviranje karata unaprijed ili u zadnji tren može rezultirati povoljnijim cijenama.

Alternativni aerodromi

Još jedan način za uštedu pri kupnji avionskih karata je razmatranje alternativnih aerodroma. Ponekad se dogodi da je let do manje popularnog aerodroma jeftiniji u usporedbi s letom do glavnog aerodroma u određenom području.

Zaključak

Dok ne postoji univerzalno pravilo o najjeftinijim danima za avionske karte, analiza otkriva da su ponedjeljak, utorak i srijeda često najisplativiji dani za putovanje. Međutim, važno je pratiti promocije, razmotriti alternativne aerodrome i planirati putovanje izvan sezone kako biste pronašli najpovoljnije cijene avionskih karata.

  Ocijeni članak!