Kojim putem do Crne Gore

Trenutno pregledavate Kojim putem do Crne Gore
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:8 svibnja, 2023

Putem kopnom

Putovanje do Crne Gore kopnenim putem pruža brojne mogućnosti za istraživanje i uživanje u predivnom krajoliku. Glavni pravci koji vode do Crne Gore su iz susjednih zemalja kao što su Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina i Albanija. Ovisno o polazištu, možete odabrati različite rute i putovati kroz planinske prevoje, slikovite doline i obalne ceste. Vožnja automobilom ili autobusom omogućuje vam fleksibilnost i priliku da istražite različite regije Crne Gore na vlastitom ritmu.

Putem zrakom

Ako želite brzo i udobno stići do Crne Gore, putovanje zrakom je najbolja opcija. Crna Gora ima nekoliko međunarodnih zračnih luka, uključujući Podgoricu i Tivat, koje su dobro povezane s različitim destinacijama diljem Europe. Brojne aviokompanije pružaju redovite letove do Crne Gore, što olakšava dolazak iz različitih dijelova svijeta. Nakon dolaska u zračnu luku, možete koristiti taksi ili unajmiti automobil kako biste nastavili putovanje do željenog odredišta.

Putem mora

Crna Gora ima prekrasnu obalu koja nudi mogućnost dolaska putem mora. Luka Bar je glavna crnogorska luka koja je dobro povezana s brojnim mediteranskim destinacijama. Putovanje trajektom ili katamaranom omogućuje vam da uživate u panoramskom pogledu na obalu dok se približavate Crnoj Gori. Osim toga, možete unajmiti privatnu jahtu ili brod i istražiti obalu Crne Gore na vlastitu inicijativu. Dolazak putem mora pruža jedinstvenu priliku za istraživanje skrivenih uvala, otoka i ribarskih sela duž crnogorskog primorja.

Putem željeznice

Crna Gora ima dobro razvijenu željezničku mrežu koja je povezana s susjednim zemljama. Ako preferirate putovanje željeznicom, možete koristiti međunarodne linije koje povezuju Crnu Goru s drugim gradovima Balkana. Vožnja vlakom pruža vam priliku da uživate u predivnom pogledu na planine i doline dok putujete prema Crnoj Gori. Nakon dolaska na željezničku stanicu, možete koristiti javni prijevoz ili taksi kako biste se dalje kretali unutar zemlje.

  Ocijeni članak!