Kojim putem do Lefkade

Trenutno pregledavate Kojim putem do Lefkade
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:17 rujna, 2023

Putovanje do Lefkade avionom

Lefkada, predivno grčko ostrvo u Jonskom moru, privlači brojne turiste svojom nevjerojatnom prirodom i prekrasnim plažama. Za dolazak na Lefkadu avionom, putnici imaju mogućnost slijetanja na međunarodne zračne luke u Atini, Solunu ili Krfu, a zatim koriste trajekt ili autobus prema Lefkadi.

Putovanje do Lefkade autom

Ako preferirate putovanje autom, možete doći na Lefkadu iz različitih dijelova Grčke i Europe. Putovanje iz Atene do Lefkade traje oko 4 sata, a putovanje iz Soluna oko 5 sati. Za putovanje iz drugih europskih zemalja preporučuje se korištenje trajekta ili vožnja kroz Italiju i Albaniju.

Putovanje do Lefkade autobusom

Autobusne linije povezuju Lefkadu s ostalim gradovima u Grčkoj i Europi. Putovanje autobusom može biti povoljan način za dolazak na Lefkadu, pogotovo ako putujete iz susjednih zemalja kao što su Albanija ili Makedonija.

Putovanje do Lefkade trajektom

Putovanje trajektom je popularan način dolaska na Lefkadu za turiste koji dolaze iz Italije ili drugih grčkih otoka. Trajektni terminale možete pronaći u gradovima Igoumenitsa i Patra, odakle možete preći na Lefkadu. Trajekti također povezuju Lefkadu s drugim otocima kao što su Kefalonija i Ithaka.

Putovanje do Lefkade javnim prijevozom

Ako ne želite voziti automobil ili koristiti trajekt, javni prijevoz je također dostupan za dolazak na Lefkadu. Postoje autobusne linije koje voze do Lefkade iz različitih gradova u Grčkoj, kao i iz drugih europskih zemalja. Također možete koristiti taksi ili unajmiti automobil kada stignete na Lefkadu.

Lefkada je jedno od najljepših mjesta u Grčkoj koje vrijedi posjetiti. Bez obzira na način putovanja koji odaberete, sigurno ćete uživati u predivnom krajoliku i gostoprimstvu koje Lefkada nudi.

  Ocijeni članak!