Kojim vježbama skinuti stomak

Trenutno pregledavate Kojim vježbama skinuti stomak
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:24 listopada, 2023

1. Plank vježba

Plank je jedna od najučinkovitijih vježbi za skidanje stomaka. Lezite na pod, oslonite se na podlaktice i prste nogu, te podignite tijelo u ravnu liniju. Držite ovu poziciju što duže možete, aktivirajući trbušne mišiće.

2. Trbušnjaci

Trbušnjaci su klasična vježba koja cilja trbušne mišiće. Lezite na leđa, savijte koljena i postavite stopala na pod. Podignite gornji dio tijela prema koljenima, koristeći isključivo trbušne mišiće. Ponovite serije trbušnjaka svakodnevno kako biste postigli vidljive rezultate.

3. Kardio vježbe

Kardio vježbe kao što su trčanje, biciklizam ili brzo hodanje su odlične za sagorijevanje masnoće i smanjenje ukupnog tjelesnog masnog tkiva, uključujući i masnoće na stomaku.

4. Vježbe snage

Vježbe snage, kao što su podizanje utega ili vježbe s vlastitom težinom, pomažu u izgradnji mišića i ubrzavanju metabolizma. Povećani mišićni tonus može pomoći u oblikovanju stomaka i smanjenju masnoća.

5. Pilates

Pilates je sustav vježbi koji jača mišiće cijelog tijela, uključujući i trbušne mišiće. Redovito prakticiranje pilatesa može pomoći u smanjenju obujma stomaka i poboljšanju držanja tijela.

6. Pravilna prehrana

Iako se fokusiramo na vježbe, važno je napomenuti da pravilna prehrana igra ključnu ulogu u skidanju stomaka. Smanjite unos šećera, masti i prerađene hrane, te se usredotočite na uravnoteženu prehranu bogatu voćem, povrćem, cjelovitim žitaricama i proteinima.

Uz redovito vježbanje i zdravu prehranu, možete postići vidljive rezultate u skidanju stomaka. Važno je biti dosljedan i strpljiv, jer promjene ne dolaze preko noći. Slijedite ove vježbe i uskoro ćete primijetiti pozitivne promjene na svom trbuhu.

  Ocijeni članak!