Koliko ar ima m2

Trenutno pregledavate Koliko ar ima m2
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:26 rujna, 2023

Ar i kvadratni metar – razlika i odnos

Ar i kvadratni metar su dvije različite jedinice za mjerenje površine. Ar je jedinica koja se koristi u poljoprivredi i ima simbol ‘ar’. Kvadratni metar je SI jedinica za mjerenje površine i ima simbol ‘m2’. Ar je veća jedinica od kvadratnog metra, pri čemu je 1 ar jednak 100 kvadratnih metara.

Pretvaranje ara u kvadratne metre

Za pretvaranje ara u kvadratne metre koristi se faktor 100. Dakle, da biste dobili ekvivalentnu vrijednost u kvadratnim metrima, pomnožite broj ara sa 100. Na primjer, ako imate 5 ara, to bi bilo jednako 500 kvadratnih metara.

Pretvaranje kvadratnih metara u are

Za pretvaranje kvadratnih metara u are koristi se faktor 0.01. Dakle, da biste dobili ekvivalentnu vrijednost u arima, podijelite broj kvadratnih metara sa 100. Na primjer, ako imate 200 kvadratnih metara, to bi bilo jednako 2 ara.

Primjena ara i kvadratnih metara

Ar se često koristi u poljoprivredi za mjerenje površine zemlje. Kvadratni metar se koristi u mnogim područjima, uključujući građevinarstvo, urbanizam, znanost i svakodnevni život. Kvadratni metar je standardna jedinica za mjerenje površine u mnogim zemljama širom svijeta.

Zaključak

Ar je veća jedinica od kvadratnog metra i koristi se u poljoprivredi, dok se kvadratni metar koristi u različitim područjima. Za pretvaranje ara u kvadratne metre koristi se faktor 100, dok za pretvaranje kvadratnih metara u are koristi se faktor 0.01. Obje jedinice su važne i korisne za mjerenje površine ovisno o kontekstu i području primjene.

  Ocijeni članak!