Koliko bi Isus imao godina

Trenutno pregledavate Koliko bi Isus imao godina
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:15 siječnja, 2024

Isusova mladost

Isus Krist, prema biblijskom izvještaju, rođen je oko 4. godine prije nove ere. Pretpostavlja se da je Isus provodio svoje djetinjstvo i mladost u Nazaretu, malom selu u Galileji. Iako nemamo konkretnih podataka o tome koliko je Isus imao godina tijekom svoje mladosti, pretpostavlja se da je živio običnim životom kao i druga djeca tog vremena.

Isusova javna služba

Prema biblijskom izvještaju, Isus je započeo svoju javnu službu oko 30. godine života. Nakon što je bio kršten od strane Ivana Krstitelja, Isus je putovao i propovijedao po Galileji i Judeji. Tijekom ove faze svog života, Isus je izvodio mnoga čuda, propovijedao o Božjem kraljevstvu i privlačio mnoge sljedbenike.

Isusova smrt i uskrsnuće

Prema biblijskom izvještaju, Isus je bio raspet na križu i umro u dobi od oko 33 godine. Nakon tri dana, Isus je uskrsnuo iz mrtvih, što je temelj kršćanske vjere. Uskrsnuće se obično slavi kao najvažniji događaj u kršćanskoj povijesti.

Unatoč tome što nemamo točne podatke o Isusovim godinama tijekom njegove mladosti, njegova javna služba i smrt su dobro dokumentirani u biblijskim izvorima. Isusova poruka ljubavi, milosrđa i oprosta i dalje ima snažan utjecaj na milijune ljudi diljem svijeta.

  Ocijeni članak!