Koliko grama je kilogram

Trenutno pregledavate Koliko grama je kilogram
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:2 listopada, 2023

Definicija kilograma

Kilogram je jedinica za mjerenje mase u Međunarodnom sustavu jedinica (SI). On je definiran kao masa prototipa Međunarodnog prototipa kilograma, koji se čuva u Međunarodnom uredu za mjere i težine (BIPM) u Parizu.

Pretvaranje grama u kilograme

Da bismo pretvorili grame u kilograme, trebamo podijeliti broj grama sa 1000. Na primjer, 1000 grama je jednako 1 kilogramu.

Pretvaranje kilograma u grame

Za pretvaranje kilograma u grame, trebamo pomnožiti broj kilograma sa 1000. Na primjer, 2 kilograma je jednako 2000 grama.

Primjeri upotrebe

Grami i kilogrami su često korištene jedinice mjere u svakodnevnom životu. Na primjer, paket riže može biti označen sa 1 kilogramom, dok pakiranje šećera može biti označeno sa 500 grama.

Varijacije kilograma

Iako je Međunarodni prototip kilograma služio kao referentna masa od 1889. godine, BIPM radi na uspostavljanju nove definicije kilograma koja će se temeljiti na fundamentalnim konstantama prirode. Ova nova definicija, koja se očekuje da će biti usvojena u bliskoj budućnosti, osigurat će stabilnu i preciznu definiciju kilograma bez potrebe za fizikalnim prototipom.

  Ocijeni članak!