Koliko se kuha filana paprika

Trenutno pregledavate Koliko se kuha filana paprika
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:22 svibnja, 2023

Postupak pripreme

Filana paprika je jedno od omiljenih jela u mnogim kuhinjama diljem svijeta. Postoji nekoliko različitih načina pripreme ovog jela, ali u osnovi se svi svode na isti princip.

Odabir paprika

Prije nego što započnete s kuhanjem filane paprike, važno je odabrati prave paprike. Najbolje su one koje su velike, mesnate i imaju ravnu dno. Crvene paprike su najčešći izbor, ali možete koristiti i zelene ili žute paprike, ovisno o vašem ukusu.

Priprema punjenja

Za punjenje paprika možete koristiti različite sastojke. Najčešće se koristi mješavina mljevenog mesa, riže, luka, začina i povrća. Meso se prži na tavi s lukom, dok se riža kuha zasebno. Zatim se sve sastojke pomiješa i dodaju začini po ukusu.

Kuhanje filane paprike

Nakon što ste napunili paprike s pripremljenom smjesom, vrijeme je za kuhanje. Postoji nekoliko načina na koje možete kuhati filanu papriku. Jedan od najčešćih načina je kuhanje u umaku od rajčice. Paprike se stavljaju u veliki lonac s umakom od rajčice i polako se kuhaju dok ne postanu mekane. Druga opcija je pečenje u pećnici. Napunjene paprike se stavljaju u posudu za pečenje s malo umaka od rajčice i peku se dok ne postanu mekane i blago zapečene.

Serviranje

Filana paprika se obično poslužuje topla kao glavno jelo. Možete je poslužiti uz prilog po želji, kao što su pire krumpir, tjestenina ili salata. Također je ukusna i hladna, pa je možete poslužiti i kao predjelo na raznim svečanim prigodama. Uživajte u ovom tradicionalnom jelu koje će zasigurno zadovoljiti vaša nepca!

  Ocijeni članak!