Koliko se zadržava speed u krvi

Trenutno pregledavate Koliko se zadržava speed u krvi
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:20 svibnja, 2024

Kako se speed razgrađuje u organizmu?

Speed, poznat i kao amfetamin, je stimulativni lijek koji utječe na središnji živčani sustav. Kada se speed konzumira, brzo se apsorbira u krvotok kroz probavni sustav. Nakon toga, metabolizam započinje svoj rad na razgradnji amfetamina.

Vrijeme zadržavanja speeda u krvi

Speed ima relativno kratko vrijeme zadržavanja u krvi. Nakon konzumacije, vrhunac koncentracije speeda u krvi obično se postiže unutar 2-3 sata. Nakon toga, njegova koncentracija postupno opada.

Utjecaj različitih faktora na zadržavanje speeda u krvi

Brzina eliminacije speeda može varirati ovisno o različitim faktorima. Primjerice, doza, način konzumacije, individualni metabolizam i funkcija bubrega mogu utjecati na vrijeme zadržavanja speeda u krvi.

Detekcija speeda u krvi

Speed se može detektirati u krvi putem testova. Uobičajeni testovi koji se koriste su testovi krvi, urina i sline. Vrijeme detekcije speeda u krvi može varirati ovisno o testu i količini konzumiranog amfetamina.

Zaključak

Speed, ili amfetamin, ima relativno kratko vrijeme zadržavanja u krvi. Nakon konzumacije, vrhunac koncentracije speeda u krvi obično se postiže unutar 2-3 sata, nakon čega njegova koncentracija postupno opada. Različiti faktori mogu utjecati na brzinu eliminacije speeda iz organizma, kao i na vrijeme detekcije speeda u krvi putem testova.

  Ocijeni članak!