Koliko su cigare u Crnoj Gori

Trenutno pregledavate Koliko su cigare u Crnoj Gori
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:16 kolovoza, 2023

Cijene cigareta u Crnoj Gori

Crna Gora je poznata po relativno niskim cijenama cigareta u usporedbi s drugim zemljama Europe. Naime, cijene cigareta u Crnoj Gori su znatno niže nego u većini zapadnoeuropskih zemalja. Ovisno o marki i vrsti cigareta, cijene se kreću od nekoliko eura pa do desetak eura za pakiranje.

Porezi na cigarete u Crnoj Gori

Crna Gora ima relativno visoke poreze na cigarete, što može utjecati na konačnu cijenu. Porezi na duhanske proizvode uključuju trošarinu i PDV. Trošarina se određuje na temelju težine i vrste cigareta, dok je PDV 21%.

Kupovina cigareta u Crnoj Gori

Kupovina cigareta u Crnoj Gori može se obaviti u specijaliziranim prodavnicama, kioscima, supermarketima i benzinskim pumpama. Također, moguće je kupiti cigarete i na mnogim turističkim mjestima, kao što su plaže i trgovi. Važno je napomenuti da je legalno kupovati cigarete samo od ovlaštenih prodavača.

Alternativne opcije za pušače

Uzimajući u obzir visoke cijene duhanskih proizvoda i štetne učinke pušenja na zdravlje, mnogi pušači u Crnoj Gori traže alternative. Neke od popularnih opcija su elektronske cigarete, koje se smatraju manje štetnima od tradicionalnih cigareta, ili potpuno prestanak pušenja.

Zaključak

Cijene cigareta u Crnoj Gori su relativno niske u usporedbi s drugim zemljama Europe. Međutim, visoki porezi mogu utjecati na konačnu cijenu. Važno je napomenuti da je pušenje štetno za zdravlje, stoga je preporučljivo razmotriti alternative ili potpuno prestati pušiti.

  Ocijeni članak!