Koliko su hrtovi kao rasa stari

Trenutno pregledavate Koliko su hrtovi kao rasa stari
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:17 svibnja, 2024

Povijest hrtova

Hrtovi su pasmina pasa koji su poznati po svojoj veličini, eleganciji i brzini. Oni su jedna od najstarijih pasmina pasa i njihova povijest seže tisućama godina unatrag.

Arheološki nalazi

Arheološki nalazi sugeriraju da su hrtovi postojali još u drevnom Egiptu i Mezopotamiji. Na primjer, na egipatskim crtežima iz 4000. godine pr. Kr. prikazani su psi koji jako podsjećaju na moderne hrtove.

Srednjovjekovna Europa

U srednjovjekovnoj Europi, hrtovi su bili cijenjeni i često su bili povezivani s plemstvom. Bili su popularni lovački psi i koristili su se za lov na zečeve, srne i druge sitne životinje.

Hrtovi danas

Danas su hrtovi popularni kućni ljubimci diljem svijeta. Postoje različite vrste hrtova, kao što su afganistanski hrt, greyhound i whippet. Svaki od njih ima svoje karakteristike, ali svi dijele zajedničku ljubav prema trčanju i igri.

Zaključak

Hrtovi kao pasmina imaju dugu povijest koja seže unatrag tisućama godina. Oni su jedna od najstarijih pasmina pasa i imaju važnu ulogu u povijesti čovječanstva. Danas su popularni kućni ljubimci i ostaju omiljeni zbog svoje ljepote, elegancije i prijateljske prirode.

  Ocijeni članak!