Mogu li se kune uplatiti na bankomatu

Trenutno pregledavate Mogu li se kune uplatiti na bankomatu
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:24 kolovoza, 2023

Kune i bankomati

Kune su službena valuta Republike Hrvatske i koriste se kao sredstvo plaćanja u zemlji. Bankomati su računalni uređaji koji omogućuju korisnicima da podignu gotovinu, provjere stanje računa i obave druge bankovne transakcije. No, može li se kune uplatiti na bankomatu?

Podizanje gotovine na bankomatu

Većina bankomata u Hrvatskoj omogućuje samo podizanje gotovine, dok uplata novca nije uvijek moguća. Korisnici mogu podići kune s bankomata koristeći bankovne kartice kao što su debitne i kreditne kartice.

Mogućnost uplate kuna na bankomatu

Iako većina bankomata ne omogućuje uplatu kuna, postoje određeni bankomati koji to omogućuju. Ti bankomati su obično smješteni u poslovnicama banaka i imaju posebne uređaje za uplatu novca. Korisnici mogu uplatiti kune na takvim bankomatima koristeći bankovne kartice ili depozitne listiće.

Alternativne metode uplate kuna

Ukoliko bankomat ne omogućuje uplatu kuna, postoje i druge metode kojima korisnici mogu uplatiti novac na svoje račune. To uključuje posjet bankovnoj poslovnici gdje će korisnici moći obaviti uplatu gotovine na šalteru ili koristiti bankovne usluge poput internetskog bankarstva ili mobilnog bankarstva.

Zaključak

Iako većina bankomata u Hrvatskoj ne omogućuje uplatu kuna, postoje određeni bankomati smješteni u poslovnicama banaka koji to omogućuju. Ukoliko korisnici žele uplatiti kune na bankomatu, preporučuje se provjeriti dostupnost takvih bankomata u blizini ili koristiti alternativne metode uplate novca.

  Ocijeni članak!