Može li se himen probiti prstom?

Trenutno pregledavate Može li se himen probiti prstom?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:27 lipnja, 2023

Što je himen?

Himen je tanka membrana koja zatvara otvor vagine kod nekih žena. Postoje različiti tipovi himena, a kod većine žena himen ima otvor koji omogućuje prolaz menstrualne krvi.

Može li se himen probiti prstom?

Da, himen se može probiti prstom, ali to nije uvijek slučaj. Himen može biti veoma različit kod svake žene, iako je često povezan sa djevičanstvom. Neke žene imaju himen koji je fleksibilan i može se istegnuti bez ikakvog bola ili krvarenja. Drugima je himen čvrst i može doći do boli i krvarenja pri prvom seksualnom odnosu ili prilikom drugih aktivnosti koje pritišću himen.

Miti i činjenice

Postoji mnogo mitova i dezinformacija o himenu. Jedan od mitova je da je himen uvijek netaknut i da će se probiti samo prilikom prvog seksualnog odnosa. Međutim, himen se može probiti i pri drugim aktivnostima kao što su sportske aktivnosti, upotreba tampona ili medicinski pregled.

Zaključak

Probijanje himena prstom nije uvijek moguće, jer to ovisi o fleksibilnosti i debljini himena kod svake žene. Važno je razumjeti da prisutnost ili odsutnost himena nije pouzdan pokazatelj djevičanstva. Svaka žena ima drugačiji himen, i to ne bi trebalo biti sredstvo za prosuđivanje ili stigmatizaciju.

  Ocijeni članak!