Može li se JOPPD poslati unaprijed

Trenutno pregledavate Može li se JOPPD poslati unaprijed
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:30 travnja, 2023

Što je JOPPD?

JOPPD je kratica za Jedinstveni obrazac plaćanja poreza i doprinosa. To je obrazac koji se koristi za prijavu i plaćanje poreza i doprinosa u Republici Hrvatskoj. JOPPD obuhvaća prijavu plaća, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te drugih doprinosa.

Mogu li se podaci u JOPPD-u poslati unaprijed?

Da, podaci u JOPPD-u se mogu poslati unaprijed. Mnoge tvrtke i organizacije koriste mogućnost slanja JOPPD-a za prethodno razdoblje, kako bi unaprijed pripremile i uplatile poreze i doprinose. Ovo je korisno za one koji žele izbjeći zastoj u plaćanju i osigurati da su svi porezi i doprinosi izmireni na vrijeme.

Kako se šalje JOPPD unaprijed?

Da biste poslali JOPPD unaprijed, morate imati pristup sustavu e-Porezna. U tom sustavu možete unaprijed pripremiti JOPPD obrazac s podacima za željeno razdoblje. Nakon što provjerite podatke, možete poslati JOPPD elektroničkim putem. Važno je napomenuti da je potrebno pridržavati se rokova za slanje JOPPD-a kako bi se izbjegle eventualne kazne i sankcije.

Koje su prednosti slanja JOPPD-a unaprijed?

Slanje JOPPD-a unaprijed ima nekoliko prednosti. Prvo, omogućuje vam da unaprijed pripremite i planirate plaćanja poreza i doprinosa. Također, smanjuje rizik od zastoj u plaćanju i eventualnih kazni i sankcija. Osim toga, slanje JOPPD-a unaprijed može vam olakšati administrativne postupke i uštedjeti vrijeme, jer unaprijed pripremljeni podaci mogu biti automatski generirani i poslani.

Zaključak

Slanje JOPPD-a unaprijed je moguće i ima brojne prednosti za tvrtke i organizacije. To omogućuje pripremu i uplatu poreza i doprinosa unaprijed, smanjujući rizik od zastoj u plaćanju i izbjegavajući eventualne kazne i sankcije. Važno je pridržavati se rokova za slanje JOPPD-a i koristiti sustav e-Porezna za elektroničko slanje.

  Ocijeni članak!