Odakle je Marko Livaja

Trenutno pregledavate Odakle je Marko Livaja
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:1 srpnja, 2023

Porijeklo Marka Livaje

Marko Livaja je profesionalni nogometaš koji je rođen 26. ožujka 1993. godine. Iako je hrvatskog podrijetla, njegovo porijeklo seže i iz drugih zemalja.

Hrvatsko porijeklo

Marko Livaja rođen je u Splitu, Hrvatska. Njegovi roditelji su također hrvatskog podrijetla, što ga čini čistokrvnim Hrvatom.

Porijeklo iz Italije

Unatoč hrvatskom porijeklu, obitelj Livaja ima talijanske korijene. Njegovi preci su iz talijanskog grada Trsta, koji se nalazi nedaleko od granice s Hrvatskom.

Uspon u karijeri

Marko Livaja je svoju nogometnu karijeru započeo u splitskom Hajduku, gdje je brzo pokazao svoj talent. Nakon uspješnog razdoblja u Hajduku, prešao je u talijanski klub Inter iz Milana. Tamo je stekao iskustvo i napredovao kao igrač.

Međunarodna karijera

Marko Livaja je također imao priliku igrati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Nastupao je za mlade selekcije, a kasnije je dobio poziv i za seniorsku reprezentaciju. Sudjelovao je na nekoliko europskih prvenstava i ostavio trag svojim igrama.

Trenutni klub

Trenutno, Marko Livaja igra za grčki klub AEK Atena. Nastavlja svoju uspješnu karijeru i redovito doprinosi svojoj momčadi.

  Ocijeni članak!