Odlaze se državne mature

Trenutno pregledavate Odlaze se državne mature
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:16 srpnja, 2023

Novi planovi za državnu maturu

Ministarstvo obrazovanja najavilo je odlaganje državne mature zbog izvanrednih okolnosti koje su prouzrokovane pandemijom COVID-19. Ova odluka donesena je s ciljem zaštite zdravlja učenika i osiguranja jednakih uvjeta za sve polaznike mature.

Uspostavljanje novog rasporeda

Nakon konzultacija s relevantnim obrazovnim institucijama, ministarstvo je odlučilo da će se državna matura održati nekoliko mjeseci kasnije nego što je prvobitno planirano. To će omogućiti dodatno vrijeme za pripremu i organizaciju, kako bi se osiguralo što bolje izvođenje ispita.

Alternativni oblici ocjenjivanja

S obzirom na izvanredne okolnosti, ministarstvo će razmotriti i alternative za ocjenjivanje učenika koji su trebali polagati državnu maturu. Ideje poput online ispita ili individualnih projekata mogu biti uključene u novi plan ocjenjivanja.

Podrška i priprema učenika

Ministarstvo će osigurati dodatne resurse i podršku za učenike koji su pogođeni promjenama u rasporedu državne mature. To može uključivati ​​online tečajeve, dodatne materijale za učenje i mentorski program za pripremu za ispite.

Transparentnost i informiranje

Ministarstvo će redovito komunicirati s učenicima, roditeljima i nastavnicima kako bi osiguralo transparentnost u vezi s novim planovima za državnu maturu. Sve informacije bit će objavljene na službenim internetskim stranicama ministarstva, kao i putem drugih komunikacijskih kanala.

Prednosti odlaganja

Odlaganje državne mature može imati nekoliko prednosti. Prvo, učenici će imati više vremena za pripremu, što može rezultirati boljim rezultatima. Drugo, ova odluka omogućava prilagodbu na trenutne okolnosti i osigurava da se matura održava na siguran način. Konačno, alternativni oblici ocjenjivanja mogu pružiti učenicima dodatne mogućnosti za pokazivanje znanja i vještina.

Zaključak

Odlaganje državne mature zbog pandemije COVID-19 predstavlja izazov za sve uključene, ali ministarstvo je odlučno u osiguravanju jednakih uvjeta i pružanju podrške učenicima. Nova rješenja za ocjenjivanje i dodatni resursi bit će ključni za uspješno provođenje mature u novim okolnostima.

  Ocijeni članak!