Pasmine koje se ne linjaju

Trenutno pregledavate Pasmine koje se ne linjaju
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:16 travnja, 2023

Obilježja pasmina koje se ne linjaju

Mnogi vlasnici pasa imaju problema s dlakama koje se linjaju i ostavljaju tragove po kući. Međutim, postoje određene pasmine koje se ne linjaju ili imaju minimalno linjanje. Ove pasmine su idealne za ljude koji žele imati psa, ali ne žele se suočiti s problemima vezanim uz dlaku.

Pasmine koje ne linjaju dlaku

Prva pasmina koju ćemo spomenuti je pudla. Pudle su poznate po svojoj inteligenciji i razigranosti, ali također imaju prednost što ne linjaju dlaku. Njihova kovrčava dlaka zadržava dlake na sebi, umjesto da se linjaju po prostoru. Osim toga, pudle su i hipoalergene, što znači da ne izazivaju alergijske reakcije kod ljudi koji su osjetljivi na dlaku pasa.
Druga pasmina koja se ističe po tome što ne linja dlaku je bison. Bizoni imaju kratku i gustom dlaku koja se rijetko linja. Ova pasmina je pogodna za ljude koji žive u manjim prostorima, jer se njihova dlaka neće širiti po stanu.

Pasmine s minimalnim linjanjem dlake

Neke pasmine imaju minimalno linjanje dlake, što znači da će se linjati u maloj mjeri, ali neće ostavljati velike količine dlake po kući. Jedna od takvih pasmina je basenji. Basenji su poznati po svojoj čistoj i kratkoj dlaci koja se rijetko linja. Također imaju i samoprečišćavajuću osobinu, što znači da će se sami brinuti o svojoj dlaci.
Druga pasmina koja ima minimalno linjanje je havanski bišon. Ova pasmina ima dugu i svilenkastu dlaku koja se ne linja u velikoj mjeri. Havanski bišoni zahtijevaju redovito četkanje kako bi se održala kvaliteta njihove dlake, ali neće ostavljati velike količine dlake po prostoru.
Uz ove pasmine, postoji još nekoliko drugih koje se ističu po tome što ne linjaju dlaku ili je minimalno linjaju. Pri odabiru pasmine, važno je uzeti u obzir i druge faktore kao što su veličina, temperament i potrebe psa. Svaka pasmina ima svoje karakteristike i zahtjeve, pa je važno provesti istraživanje prije donošenja odluke o odabiru pasmine koja se najbolje uklapa u vaš stil života.

  Ocijeni članak!