Postoji li verzija Internet Explorera za mobilne uređaje, verzija za Mac i Unix?

Trenutno pregledavate Postoji li verzija Internet Explorera za mobilne uređaje, verzija za Mac i Unix?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:5 kolovoza, 2023

Internet Explorer za mobilne uređaje

Internet Explorer, popularni web preglednik razvijen od strane Microsofta, ne postoji u službenoj verziji za mobilne uređaje. Iako je Internet Explorer bio dostupan na nekim starijim verzijama Windows Mobile operativnog sistema, Microsoft je u potpunosti prešao na novi Edge preglednik koji je dostupan na mobilnim uređajima sa sustavom Windows 10.

Internet Explorer za Mac i Unix

Internet Explorer nikada nije službeno podržavao Mac i Unix operativne sisteme. Microsoft je odlučio fokusirati se na razvoj Internet Explorera samo za Windows operativne sisteme, a kasnije su predstavili Edge preglednik koji je zamijenio Internet Explorer kao glavni preglednik za Windows platformu.

Unatoč tome, Mac korisnici mogu koristiti druge popularne web preglednike kao što su Safari, Google Chrome ili Mozilla Firefox, koji su svi dostupni za Mac operativni sistem. Također, Unix korisnici mogu koristiti brojne web preglednike koji su kompatibilni s Unix platformom, kao što su Firefox, Chrome, Opera i drugi.

U zaključku, Internet Explorer nije dostupan u verzijama za mobilne uređaje, Mac i Unix operativne sisteme. Microsoft je prešao na razvoj Edge preglednika kao nasljednika Internet Explorera i fokusirao se na podršku samo za Windows operativne sisteme.

  Ocijeni članak!