Šta je eSIM

Trenutno pregledavate Šta je eSIM
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:29 srpnja, 2023

Šta je eSIM?

eSIM je skraćenica za embedded Subscriber Identity Module, što u prevodu znači ugrađeni identifikacijski modul korisnika. Radi se o novoj tehnologiji koja zamjenjuje tradicionalne SIM kartice u mobilnim uređajima. Umjesto fizičke kartice, eSIM je integriran direktno u uređaj, što omogućuje lakše upravljanje i promjenu mobilnih mreža.

Kako eSIM radi?

eSIM funkcionira na temelju softverske konfiguracije koja se nalazi unutar uređaja. Korisnik može odabrati mobilnog operatera i aktivirati njihovu uslugu putem softvera na uređaju. Ova fleksibilnost omogućuje korisnicima da brzo i jednostavno mijenjaju mobilne operatere bez potrebe za zamjenom fizičke SIM kartice.

Prednosti eSIM-a

Postoji nekoliko prednosti korištenja eSIM-a. Prvo, korisnici mogu imati više mobilnih brojeva na jednom uređaju, što je pogodno za poslovne ljude ili one koji putuju često. Također, eSIM eliminira potrebu za fizičkom SIM karticom, što zauzvrat oslobađa prostor u uređaju za druge komponente ili veću bateriju.

Primjena eSIM-a

eSIM se sve više koristi u pametnim telefonima, tabletima, pametnim satovima i drugim mobilnim uređajima. Također se koristi u nekim IoT (Internet of Things) uređajima, kao što su pametne kuće, pametni automobili i druge povezane tehnologije.

Zaključak

eSIM je revolucionarna tehnologija koja mijenja način na koji koristimo mobilne uređaje. Omogućuje lakše upravljanje mobilnim mrežama i pruža fleksibilnost korisnicima. Kako se sve više uređaja opremljuje eSIM-om, očekuje se da će postati standard u industriji mobilnih telekomunikacija.

  Ocijeni članak!