S čime očistiti peglu

Trenutno pregledavate S čime očistiti peglu
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:23 svibnja, 2023

1. Upotreba sirćeta

Sirće je jedan od najučinkovitijih prirodnih sredstava za čišćenje pegle. Možete ga koristiti tako da pomiješate jednak omjer bijelog alkoholnog octa i vode. Zatim tu smjesu nanesite na krpu i nježno prebrišite površinu pegle. Sirće će ukloniti naslage kamenca i ostale nečistoće.

2. Korištenje soli i limuna

Ako imate peglu s keramičkom površinom, možete je očistiti pomoću soli i limuna. Iscijedite sok od limuna i pomiješajte ga s malo soli. Nanesite tu smjesu na krpu i pažljivo prebrišite površinu pegle. Sol će pomoći u uklanjanju prljavštine, a limun će osvježiti površinu.

3. Korištenje sode bikarbone

Soda bikarbona također je odličan izbor za čišćenje pegle. Napravite pastu od sode bikarbone i vode te je nanesite na krpu. Nježno prebrišite površinu pegle s tom pastom kako biste uklonili naslage i prljavštinu.

4. Kupovina sredstava za čišćenje pegle

Ako ne želite koristiti prirodna sredstva, na tržištu možete pronaći razne proizvode namijenjene čišćenju pegle. Ovi proizvodi obično sadrže kemijske sastojke koji učinkovito uklanjaju naslage kamenca i ostale nečistoće. Prije upotrebe, pažljivo pročitajte upute na proizvodu i slijedite ih.

5. Prevencija naslaga kamenca

Da biste spriječili nastanak naslaga kamenca na pegli, preporučuje se korištenje destilirane vode umjesto obične vode. Destilirana voda ne sadrži minerale koji uzrokuju nakupljanje kamenca. Također, redovito čišćenje pegle s nekim od navedenih metoda pomoći će u održavanju njezine čistoće i produžiti njezin vijek trajanja.

  Ocijeni članak!