Što je Word

Trenutno pregledavate Što je Word
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:14 siječnja, 2024

Povijest razvoja

Word je popularni softver za obradu teksta koji je razvila i izdala tvrtka Microsoft. Prva verzija Worda, nazvana Multi-Tool Word, objavljena je 1983. godine za računalni operacijski sustav MS-DOS. Tijekom godina, Word je doživio brojne nadogradnje i postao jedan od najkorištenijih programa za obradu teksta na svijetu.

Funkcionalnosti

Word omogućuje korisnicima da stvaraju, uređuju i formatiraju tekstualne dokumente. Program sadrži razne alate za formatiranje teksta, kao što su stilovi fontova, veličina fonta, odlomci, tablice, slike i mnoge druge opcije. Word također podržava provjeru pravopisa i gramatike te omogućuje korisnicima da primijene različite stilove i predloške na dokumente.

Popularnost i upotreba

Word je postao standardni program za obradu teksta u poslovnom svijetu i obrazovnim ustanovama diljem svijeta. Mnoge tvrtke i organizacije koriste Word za izradu pisama, izvješća, brošura, letaka i drugih dokumenata. Također je popularan među pojedincima koji žele stvoriti profesionalno izgledajuće dokumente kod kuće.

Word vs. drugi programi za obradu teksta

Iako postoji nekoliko drugih programa za obradu teksta, Word je jedan od najčešće korištenih zbog svoje široke funkcionalnosti, jednostavnog sučelja i kompatibilnosti s drugim Microsoft Office programima. Word također podržava razne datotečne formate, uključujući .doc, .docx, .pdf i druge, što olakšava dijeljenje dokumenata s drugim korisnicima.

Zaključak

Word je moćan alat za obradu teksta koji omogućuje korisnicima da stvaraju profesionalne dokumente s različitim formatiranjima i stilovima. Njegova popularnost i široka upotreba čine ga neizostavnim alatom u poslovnom svijetu i obrazovnom sektoru. Bez sumnje, Word će i dalje ostati jedan od najvažnijih programa za obradu teksta u svijetu računalne tehnologije.

  Ocijeni članak!