Što je JANAF

Trenutno pregledavate Što je JANAF
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:4 prosinca, 2023

Povijest JANAF-a

JANAF, ili Jugoslavenski naftovod, osnovan je 1974. godine kao državno poduzeće Jugoslavije. Glavna svrha JANAF-a bila je izgradnja i upravljanje naftovodima i skladištima nafte u Jugoslaviji.

Danas

Danas, JANAF je regionalni lider u prijevozu i skladištenju nafte. Tvrtka ima veliku mrežu naftovoda koja se proteže kroz Hrvatsku i povezuje regiju s europskim tržištima nafte.

Poslovanje

JANAF se bavi prijevozom, skladištenjem i pretakanjem nafte i naftnih derivata. Tvrtka ima više od 600 kilometara naftovoda i 20 skladišta nafte. Također pruža usluge vezane uz tehničko održavanje i analitičke usluge za naftnu industriju.

Strateški položaj

JANAF se nalazi na ključnom geografskom položaju, što ga čini važnim tranzitnim čvorištem za naftu i plin. Hrvatska je smještena na raskrižju glavnih europskih prometnih koridora, a JANAF-ovi naftovodi omogućuju transport nafte između Sredozemlja i središnje Europe.

Ekološka svijest

JANAF je posvećen održivom razvoju i zaštiti okoliša. Tvrtka primjenjuje najviše standarde zaštite okoliša i redovito provodi mjere za smanjenje utjecaja na okoliš. JANAF također surađuje s lokalnom zajednicom u kojoj posluje kako bi podržao održivi razvoj.

Budućnost

JANAF nastavlja širiti svoje poslovanje i poboljšavati svoje usluge. Tvrtka planira daljnje ulaganje u infrastrukturu i modernizaciju postrojenja kako bi zadovoljila rastuću potražnju za prijevozom nafte u regiji. JANAF također istražuje mogućnosti za diversifikaciju svojih usluga i ulazak na nova tržišta.

  Ocijeni članak!