Što je Meet

Trenutno pregledavate Što je Meet
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:28 kolovoza, 2023

Povijest

Meet je besplatna video konferencijska platforma koju je razvila tvrtka Google. Svojim korisnicima pruža mogućnost da putem interneta komuniciraju putem video i audio poziva. Platforma je prvi put predstavljena u travnju 2017. godine i bila je dio G Suite paketa alata za poslovnu komunikaciju. Međutim, s obzirom na potrebe korisnika tijekom pandemije COVID-19, Google je odlučio besplatno omogućiti korištenje Meet-a svima.

Značajke

Meet je jednostavan za korištenje i pruža visokokvalitetne video i audio pozive. Omogućuje korisnicima da se sastaju s drugim osobama iz bilo kojeg dijela svijeta bez obzira na to gdje se nalaze. Također podržava dodatne značajke poput dijeljenja zaslona, snimanja sastanaka i suradnje na dokumentima u stvarnom vremenu.

Sigurnost

Meet je dizajniran s fokusom na sigurnost. Svi pozivi su šifrirani kako bi se osigurala privatnost korisnika. Također, platforma ima napredne kontrolne mehanizme koji omogućuju organizatorima sastanaka da upravljaju pristupom i ograniče sudionike. Google redovito ažurira Meet kako bi osigurao najnovije sigurnosne mjere i zaštitio korisnike od potencijalnih prijetnji.

Popularnost

Meet je postao izuzetno popularan tijekom pandemije COVID-19 jer je omogućio ljudima da ostanu povezani i nastave s poslovnim i osobnim sastancima čak i kada nisu fizički prisutni na istom mjestu. Mnoge tvrtke, obrazovne ustanove i organizacije koriste Meet za održavanje sastanaka, predavanja i radionica na daljinu. Platforma je postala neizostavan alat za suradnju i komunikaciju na globalnoj razini.

Budućnost

Google kontinuirano radi na unapređenju Meet-a i dodavanju novih značajki kako bi korisnicima pružio još bolje iskustvo. Planira se integracija Meet-a s drugim alatima i platformama kako bi se olakšala suradnja i komunikacija. S obzirom na sve veću potražnju za video konferencijama, očekuje se da će Meet i dalje rasti i evoluirati u budućnosti.

  Ocijeni članak!