Što je que es

Trenutno pregledavate Što je que es
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:14 rujna, 2023

Que es – definicija

Que es je španjolski izraz koji se koristi za pitanje ‘Što je?’. U doslovnom prijevodu, que znači ‘što’, a es znači ‘je’. Stoga, izraz que es se koristi za traženje definicije nečega.

Upotreba izraza que es

Izraz que es koristi se u španjolskom jeziku kako bi se dobila jasnoća o značenju nečega. Može se koristiti u različitim situacijama, od svakodnevnih razgovora do akademskih rasprava. Primjerice, možete pitati ‘Que es el amor?’ što znači ‘Što je ljubav?’ ili ‘Que es una computadora?’ što znači ‘Što je računalo?’.

Alternativni izrazi

Pored izraza que es, u španjolskom jeziku postoje i drugi izrazi koji se koriste za istu svrhu. Na primjer, možete koristiti izraz ‘Qué significa?’ što znači ‘Što znači?’ ili ‘Cuál es la definición de?’ što znači ‘Koja je definicija?’. Svi ovi izrazi imaju istu svrhu – traženje definicije nečega.

Zaključak

Que es je izraz koji se koristi u španjolskom jeziku kako bi se dobila definicija nečega. Bez obzira jeste li početnik ili napredni govornik španjolskog jezika, razumijevanje ovog izraza bitno je za jasnoću i komunikaciju. Sada kada znate što que es znači, možete ga koristiti u svojim razgovorima i postavljati pitanja o definicijama različitih pojmova.

  Ocijeni članak!