Što označava zelena ili žuta žaruljica na instrument ploči sa simbolom kao na slici

Trenutno pregledavate Što označava zelena ili žuta žaruljica na instrument ploči sa simbolom kao na slici
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:11 lipnja, 2024

Žuta žaruljica

Žuta žaruljica na instrument ploči, koja se pojavljuje s odgovarajućim simbolom, obično označava upozorenje ili problem koji zahtijeva vašu pažnju. Ovisno o vozilu, ova žaruljica može označavati različite stvari. Na primjer, žuta žaruljica može ukazivati na nisku razinu goriva, niski tlak ulja, pregrijavanje motora, kvar sustava za kočenje ili problem s ispušnim sustavom. Važno je odmah provjeriti što je uzrok upozorenja i poduzeti potrebne mjere kako biste održali sigurnost vozila.

Zelena žaruljica

Zelena žaruljica na instrument ploči, također s odgovarajućim simbolom, obično označava ispravnost određenog sustava ili komponente. Primjerice, zelena žaruljica može označavati da je uključeno svjetlo za duga svjetla, da je uključen tempomat ili da je uključen sustav za zaključavanje vrata. Ova žaruljica je obično informativne prirode i služi kao potvrda da je određena funkcija aktivna.

Važnost reagiranja

Iako je žuta žaruljica obično povezana s problemima ili upozorenjima, a zelena žaruljica s ispravnim radom sustava, važno je da se uvijek odmah reagira na svaku žaruljicu koja se upali na instrument ploči. Ignoriranje upozorenja ili neispravnosti može dovesti do ozbiljnijih problema ili čak do povećanja rizika od nesreće. Stoga, preporučuje se da odmah provjerite priručnik vozila ili se posavjetujete s profesionalnim mehaničarom kako biste utvrdili točan uzrok i poduzeli potrebne korake za održavanje sigurnosti i funkcionalnosti vozila.

  Ocijeni članak!