Što znači n/a

Trenutno pregledavate Što znači n/a
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:5 listopada, 2023

Definicija

n/a je kratica koja se često koristi u različitim područjima i ima različita značenja. Kratica n/a dolazi od engleskog izraza ‘not applicable’ koji se prevodi kao ‘nije primjenjivo’ ili ‘ne primjenjuje se’.

Primjena u poslovnom svijetu

U poslovnom svijetu, n/a se često koristi kada određena informacija nije dostupna ili nije primjenjiva na određeni kontekst. Na primjer, u financijskim izvješćima, n/a se koristi kada određeni podaci nisu dostupni ili nemaju relevantnost za određeno razdoblje ili situaciju.

Primjena u računalstvu

U računalstvu, n/a se koristi kao oznaka za nedostatak vrijednosti ili nepoznatu vrijednost. To može biti korisno kada je potrebno označiti nedostatak podataka ili kada se neka vrijednost još nije odredila.

Alternativni izrazi

Umjesto n/a, moguće je koristiti i druge kratica kao što su ‘N/A’, ‘n.a.’ ili ‘n.a’. Također, u nekim kontekstima se koristi i izraz ‘not available’ koji ima slično značenje.

Zaključak

n/a je kratica koja označava da nešto nije primjenjivo, dostupno ili nije poznato. Koristi se u različitim područjima kao oznaka za nedostatak informacija ili nepoznatu vrijednost.

  Ocijeni članak!