Što znači WoW

Trenutno pregledavate Što znači WoW
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:21 prosinca, 2023

Popularna online igra

World of Warcraft (skraćeno WoW) je popularna online igra koju je razvila tvrtka Blizzard Entertainment. Igra je prvi put objavljena 2004. godine i postala je jedna od najuspješnijih i najpoznatijih MMORPG (masovna višekorisnička online uloga) igara svih vremena. WoW je stekao ogromnu popularnost zbog svoje bogate fantazije, ogromnog svijeta za istraživanje i dubokog sustava napredovanja likova.

Široko korišten izraz

Uz popularnost igre, izraz “WoW” postao je široko korišten u internetskom slengu. Koristi se kao izraz iznenađenja, oduševljenja ili divljenja. Kad netko kaže “WoW”, obično znači da je nešto impresivno ili izvanredno. Izraz se često koristi u komentarima na društvenim mrežama, forumima i raznim internetskim raspravama.

Utjecaj na popularnu kulturu

WoW je imao značajan utjecaj na popularnu kulturu. Pojavljuje se u raznim medijima kao što su filmovi, televizijske emisije, knjige i glazba. Brojni poznati pojedinci također su izrazili svoju ljubav prema igri i njezin utjecaj na njihov život. WoW je postao simbol za strast prema igrama i zajedništvo koje se može stvoriti putem online igara.

WoW kao akronim

WoW se također koristi kao akronim za “World of Warcraft”, kako bi se skratilo ime same igre. Akronim se često koristi u komunikaciji među igračima i ljubiteljima igre, kako bi se olakšala i ubrzala komunikacija. Također se koristi u naslovima i opisima vezanim uz igru, kao što su recenzije, vodiči i vijesti.

  Ocijeni članak!