Tko je glumio Yelena Belova

Trenutno pregledavate Tko je glumio Yelena Belova
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:7 rujna, 2023

Uvod

Yelena Belova je popularan lik iz Marvelovog stripa ‘Black Widow’. Ovaj lik je prvi put predstavljen čitateljima 1999. godine u stripu ‘Inhumans #5’. Yelena je ruska agentica i bivša špijunka KGB-a koja je kasnije postala članica S.H.I.E.L.D.-a i Avengersa. Jedan od najzanimljivijih aspekata ovog lika je njegova povezanost s Black Widow, odnosno Natalijom Romanovom.

Yelena Belova u filmovima

Yelena Belova je prvi put prikazana na velikom platnu u filmu ‘Black Widow’ iz 2021. godine. U ovom filmu, Yelenu glumi Florence Pugh, talentirana britanska glumica. Florence je uspješno donijela Yeleninu hrabrost, snagu i kompleksnost na ekran. Njezina izvedba je dobro prihvaćena od strane publike i kritičara, te je dodatno ojačala popularnost lika Yelene Belove.

Yelena Belova u serijama

Yelena Belova se također pojavljuje u Marvelovoj seriji ‘Hawkeye’. U ovoj seriji, Yelena se susreće s Clintom Bartonom, poznatim kao Hawkeye, i ima važnu ulogu u priči. U seriji, Yelenu glumi ponovno Florence Pugh, koja donosi svoju sjajnu izvedbu ovom liku i dalje razvija njezinu karakterizaciju.

Zaključak

Yelena Belova je jedan od najintrigantnijih likova u Marvelovom svijetu. Njezinu ulogu glumi talentirana glumica Florence Pugh, koja je uspješno donijela karakteristike Yelene na veliki ekran. Njezina pojava u filmu ‘Black Widow’ i seriji ‘Hawkeye’ donijela je još veću popularnost ovom liku. Yelena Belova je zasigurno jedan od likova koje treba pratiti u budućim Marvelovim projektima.

  Ocijeni članak!