U kojem tjednu bebi počinje kucati srce

Trenutno pregledavate U kojem tjednu bebi počinje kucati srce
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:6 siječnja, 2024

Kada počinje kucati srce bebe?

U razvoju ljudskog embrija, srce je jedan od prvih organa koji se formira. U ranim fazama trudnoće, srce se razvija iz krvnih žila i počinje kucati već u vrlo ranom stadiju.

Tjedan u kojem srce počinje kucati

Prema medicinskoj literaturi, srce bebe obično počinje kucati između petog i šestog tjedna trudnoće. U ovom razdoblju, srčani sustav embrija prolazi kroz značajne promjene i počinje pumpati krv po tijelu.

Razvoj srca u trudnoći

Nakon što srce počne kucati, nastavlja se razvijati i rasti tijekom ostatka trudnoće. U narednim tjednima, srce postaje jače i sposobno je pumpati sve veće količine krvi. Također se formiraju četiri komore srca i razvija se mreža krvnih žila koja omogućuje protok krvi kroz tijelo bebe.

Kako se prati otkucaji srca bebe?

Tijekom trudnoće, otkucaji srca bebe obično se prate ultrazvukom. To omogućuje liječnicima da provjere zdravlje i razvoj fetusa te da utvrde je li srce u normalnom ritmu.

U zaključku

U petom ili šestom tjednu trudnoće, srce bebe počinje kucati. To je jedan od najvažnijih trenutaka u razvoju embrija, a srce nastavlja rasti i razvijati se tijekom cijele trudnoće.

  Ocijeni članak!