Za koje zemlje je potreban zeleni karton

Trenutno pregledavate Za koje zemlje je potreban zeleni karton
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:27 srpnja, 2023

Europska unija

Zeleni karton je dokument koji se koristi za putovanje unutar Europske unije. Potreban je za državljane zemalja izvan EU koji žele boraviti ili raditi u jednoj od članica EU. Ovaj dokument omogućuje slobodno kretanje i boravak u zemljama EU bez potrebe za vizom ili radnom dozvolom.

Sjedinjene Američke Države

Zeleni karton, poznat i kao stalna boravišna dozvola, potreban je za strane državljane koji žele živjeti i raditi u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovaj dokument omogućuje nositelju da boravi i radi u SAD-u na neodređeno vrijeme, uz određene uvjete i obveze.

Kanada

Državljani izvan Kanade koji žele živjeti i raditi u Kanadi trebaju zeleni karton, poznat kao stalna boravišna dozvola. Ovaj dokument omogućuje nositelju da boravi i radi u Kanadi na neodređeno vrijeme, uz određene uvjete i obveze.

Australija

Zeleni karton, poznat i kao viza za stalni boravak, potreban je za strane državljane koji žele živjeti i raditi u Australiji. Ovaj dokument omogućuje nositelju da boravi i radi u Australiji na neodređeno vrijeme, uz određene uvjete i obveze.

Novi Zeland

Strani državljani koji žele živjeti i raditi u Novom Zelandu trebaju zeleni karton, poznat kao stalna boravišna dozvola. Ovaj dokument omogućuje nositelju da boravi i radi u Novom Zelandu na neodređeno vrijeme, uz određene uvjete i obveze.

  Ocijeni članak!