Zašto priča nije dostupna na Instagramu

Trenutno pregledavate Zašto priča nije dostupna na Instagramu
  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:27 rujna, 2023

Instagram i njegove karakteristike

Instagram je popularna društvena mreža koja omogućava korisnicima dijeljenje fotografija i videozapisa. Jedna od njegovih popularnih značajki su priče (engl. stories), koje korisnicima omogućavaju dijeljenje trenutnih događaja i sadržaja koji nestaju nakon 24 sata.

Ograničenja priče na Instagramu

Iako su priče postale neizostavan dio iskustva korištenja Instagrama, postoji određeno ograničenje u njihovoj dostupnosti. Naime, priče su trenutno dostupne samo na mobilnoj verziji Instagrama putem aplikacije, dok na desktop verziji nisu podržane.

Uključivanje priča na Instagramu

Postoji nekoliko razloga zašto priče nisu dostupne na Instagramu putem desktop verzije. Jedan od razloga je da su priče osmišljene kao brz i privremen način dijeljenja sadržaja, što je najprikladnije za mobilno korištenje. Također, mobilna verzija aplikacije omogućava korisnicima da kreiraju priče koristeći razne funkcije kao što su dodavanje naljepnica, filtara i efekata.

Iskustvo korištenja priča na mobilnim uređajima

Instagram je prvenstveno dizajniran za korištenje na mobilnim uređajima, što omogućava bolje iskustvo korištenja priča. Mobilni uređaji su praktični za snimanje trenutnih događaja i trenutnih fotografija, što je ključna karakteristika priča. Osim toga, mobilna verzija aplikacije omogućava korisnicima da pregledavaju priče drugih korisnika na jednostavan način.

Alternativni načini pristupa pričama

Iako priče nisu dostupne na desktop verziji Instagrama, korisnici mogu pristupiti pričama putem mobilnih preglednika. To omogućava korisnicima da pregledavaju priče drugih korisnika iako ne mogu stvarati ili uređivati vlastite priče. Ova opcija pruža korisnicima mogućnost da ostanu povezani s pričama svojih prijatelja i pratitelja čak i kada nemaju pristup mobilnoj aplikaciji.

Zaključak

Unatoč tome što priče nisu dostupne na desktop verziji Instagrama, one ostaju popularna značajka koja omogućava korisnicima dijeljenje trenutnih događaja i sadržaja. Mobilna verzija aplikacije pruža bolje iskustvo korištenja priča, ali korisnici još uvijek imaju mogućnost pristupa pričama putem mobilnih preglednika. U budućnosti, možda će Instagram proširiti podršku za priče na desktop verziju, ali do tada korisnici mogu uživati u pričama putem mobilne aplikacije.

  Ocijeni članak!