Zašto su zdrave trešnje

Trenutno pregledavate Zašto su zdrave trešnje
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:23 prosinca, 2023

1. Bogate hranjivim tvarima

Trešnje su izuzetno bogate hranjivim tvarima koje su ključne za održavanje zdravlja. One su izvor vitamina C, kalija, vlakana i antioksidansa koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u tijelu.

2. Smanjuju upalu

Antioksidansi prisutni u trešnjama imaju protuupalna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upale u tijelu. Ovo je posebno korisno za osobe koje pate od upalnih stanja poput artritisa.

3. Pomažu u regulaciji sna

Trešnje su prirodni izvor melatonina, hormona koji regulira san. Konzumiranje trešanja ili njihovog soka može pomoći u poboljšanju kvalitete sna i regulaciji ciklusa budnosti i spavanja.

4. Podržavaju zdravlje srca

Trešnje su bogate antioksidansima i flavonoidima koji mogu pomoći u smanjenju rizika od srčanih bolesti. Oni mogu pomoći u smanjenju razine kolesterola i krvnog tlaka, čime se štiti zdravlje srca.

5. Pomažu u regulaciji tjelesne težine

Trešnje su niskokalorično voće s visokim udjelom vlakana. Vlakna pomažu u osjećaju sitosti i regulaciji probave, što može biti korisno za održavanje zdrave tjelesne težine.

6. Potiču zdravlje mozga

Antioksidansi prisutni u trešnjama mogu pomoći u zaštiti mozga od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Također se vjeruje da trešnje mogu poboljšati kognitivne funkcije i smanjiti rizik od neurodegenerativnih bolesti poput Alzheimerove bolesti.

  Ocijeni članak!