Odakle je Šaban Šaulić

Trenutno pregledavate Odakle je Šaban Šaulić
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:10 kolovoza, 2023

Porijeklo Šabana Šaulića

Šaban Šaulić, legendarni pjevač narodne muzike, rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu, u tadašnjoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji. Šaulić je bio srpske nacionalnosti, a njegovo porijeklo seže u Bosnu i Hercegovinu.

Porodično naslijeđe

Šaban Šaulić je rođen u muzičkoj porodici. Njegov otac Ibro Šaulić bio je također poznati pjevač, dok je majka Salka bila domaćica. Šaban je imao tri sestre i jednog brata, koji su također bili talentovani muzičari.

Počeci karijere

Šaban Šaulić je svoju muzičku karijeru započeo veoma mlad. Već sa 14 godina je snimio svoju prvu pjesmu, koja je ubrzo postala veliki hit. Nakon toga, uslijedili su brojni nastupi i snimanje albuma koji su ga lansirali u zvijezde narodne muzike.

Međunarodna popularnost

Šaban Šaulić je osvojio srca publike širom bivše Jugoslavije, ali i širom svijeta. Njegovi koncerti su bili rasprodati, a njegove pjesme su se vrtele na radijskim stanicama i televizijama. Bio je poznat po svom prepoznatljivom glasu i emociji koju je prenio kroz svoje pjesme.

Smrt i nasljeđe

Nažalost, Šaban Šaulić je tragično preminuo 17. februara 2019. godine u saobraćajnoj nesreći. Njegova smrt je šokirala mnoge ljude, ali je ostavila neizbrisiv trag u svijetu muzike. Šaban Šaulić će zauvijek ostati upamćen kao jedan od najvećih pjevača narodne muzike.

  Ocijeni članak!