Gdje je pokopana Jovanka Broz?

Trenutno pregledavate Gdje je pokopana Jovanka Broz?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:22 prosinca, 2023

Pokop Jovanke Broz

Jovanka Broz, poznata kao supruga bivšeg predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, bila je jedna od najintrigantnijih figura iz perioda socijalističke Jugoslavije. Nakon Titove smrti 1980. godine, mnogo se spekuliralo o mjestu njenog pokopa.

Skriveno mjesto pokopa

Godinama je postojala tajna oko toga gdje je Jovanka Broz pokopana. Neki su tvrdili da je pokopana u tajnosti na nekom od skrivenih mjesta kako bi se izbjeglo otkrivanje njene grobnice. Ova tajnost je dodatno produbila misteriju oko njenog pokopa i stvorila mnogo teorija zavjere.

Priznanje pokopa

Godine 2013., nakon dugogodišnjih nagađanja, Jovankina grobnica je pronađena u kući u Beogradu. Naime, otkriveno je da je bila pokopana u dvorištu svoje kuće u naselju Dedinje. Ovo otkriće je šokiralo mnoge i potvrdilo neka od prethodnih nagađanja o njenom pokopu.

Mjesto sjećanja

Danas, grobnica Jovanke Broz u dvorištu kuće na Dedinju postala je mjesto sjećanja i posjeta mnogih ljudi. Posjetitelji dolaze kako bi odali počast Jovanki Broz i prisjetili se njenog značaja u povijesti Jugoslavije.

Zaključak

Pitanje gdje je pokopana Jovanka Broz dugo je bilo obavijeno tajnom, ali danas znamo da je pokopana u dvorištu svoje kuće na Dedinju. Njeno mjesto počinka postalo je važno mjesto sjećanja i posjeta za mnoge ljude koji cijene njen doprinos jugoslavenskoj povijesti.

  Ocijeni članak!