Koje su bijele ribe

Trenutno pregledavate Koje su bijele ribe
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:26 travnja, 2024

Divlji losos

Divlji losos je jedna od najpoznatijih bijelih riba. Ima karakterističnu ružičastu boju mesa i bogat je omega-3 masnim kiselinama. Losos je vrlo cijenjen zbog svog finog okusa i nutritivnih vrijednosti.

Tuna

Tuna je također jedna od bijelih riba koja je vrlo popularna. Ima svijetlo ružičasto meso i bogata je proteinima. Tuna se često koristi u pripremi sushi jela i salata.

Smuđ

Smuđ je slatkovodna riba koja također spada u bijele ribe. Ima bijelo meso koje je nježno i sočno. Smuđ se često priprema pečen ili kuhan, a posebno je popularan u europskoj kuhinji.

Morski list

Morski list je riba koja se može pronaći u Sredozemnom moru. Ima bijelo meso koje je vrlo ukusno i nježno. Morski list se često priprema na žaru ili pečen u pećnici.

Brancin

Brancin je riba koja je poznata po svom bijelom mesu i izvrsnom okusu. Može se pronaći u obalnim vodama Mediterana. Brancin se često priprema na roštilju ili pečen u pećnici.

Oslić

Oslić je riba koja ima bijelo meso i jedna je od najčešće konzumiranih bijelih riba. Oslić se često koristi u pripremi ribljih juha, pržen ili pečen. Ima nisku razinu masnoća i bogat je proteinima.

  Ocijeni članak!