Koji je čaj dobar protiv proljeva

Trenutno pregledavate Koji je čaj dobar protiv proljeva
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:16 ožujka, 2024

Čaj od kamilice

Čaj od kamilice je jedan od najpopularnijih i najučinkovitijih čajeva koji se koriste u borbi protiv proljeva. Kamilica ima protuupalna svojstva koja mogu pomoći u smirivanju upaljenog crijeva i smanjenju simptoma proljeva. Također ima blagi sedativni učinak koji može pomoći u opuštanju crijevnih mišića i smanjenju grčeva.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira je još jedan popularan izbor za ublažavanje proljeva. Đumbir ima antimikrobna svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv infekcija koje mogu uzrokovati proljev. Također ima protuupalna svojstva koja mogu smanjiti upalu crijeva i ublažiti simptome proljeva. Dodatna prednost čaja od đumbira je njegova sposobnost da smiri mučninu koja često prati proljev.

Čaj od mente

Čaj od mente je poznat po svojim antimikrobnim svojstvima koja mogu pomoći u suzbijanju infekcija koje mogu uzrokovati proljev. Također može pomoći u opuštanju crijevnih mišića i smanjenju grčeva. Čaj od mente također ima blagi analgetski učinak koji može ublažiti bolove povezane s proljevom.

Čaj od crnog ribiza

Čaj od crnog ribiza je jedan od manje poznatih čajeva koji se koriste u borbi protiv proljeva. Crni ribiz ima adstrigentna svojstva koja mogu pomoći u zatezanju crijevnih mišića i smanjenju proljeva. Također ima protuupalna svojstva koja mogu smanjiti upalu crijeva i ublažiti simptome proljeva.

Čaj od kadulje

Čaj od kadulje je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima koja mogu pomoći u suzbijanju bakterijskih infekcija koje mogu uzrokovati proljev. Također ima protuupalna svojstva koja mogu smanjiti upalu crijeva i smanjiti simptome proljeva. Dodatna prednost čaja od kadulje je njegova sposobnost da smiri crijevne grčeve i smanji bolove povezane s proljevom.

  Ocijeni članak!