Koji je Let 3

Trenutno pregledavate Koji je Let 3
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:19 srpnja, 2023

Povijest sastava

Let 3 je hrvatski glazbeni sastav koji je osnovan 1987. godine u Rijeci. Grupu čine Damir Martinović – Mrle (vokal), Zoran Prodanović – Prlja (bas-gitara) i Igor Perković – Pero (bubnjevi). Sastav je postao poznat po svom kontroverznom i ekscentričnom stilu te provokativnim nastupima.

Glazbeni stil

Let 3 je poznat po svojoj originalnosti i eksperimentiranju s različitim glazbenim žanrovima. Njihov stil može se opisati kao mješavina rocka, punka, elektronike i industrijskog zvuka. Grupa često koristi provokativne tekstove i kontroverzne teme u svojim pjesmama.

Popularnost i uspjesi

Let 3 je jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih glazbenih sastava u Hrvatskoj. Njihovi hitovi poput “Dijete u vremenu”, “Riječke pičke”, “Profesor Jakov” i “Sam u vodi” postali su klasici domaće glazbe. Sastav je osvojio brojne glazbene nagrade i priznanja za svoj rad.

Kontroverze i provokacije

Let 3 je često bio predmet kontroverzi zbog svojih provokativnih nastupa i tekstova. Grupa je poznata po svom otvorenom stavu prema seksualnosti i politici. Njihovi nastupi često uključuju elemente performansa i kostimografije koji izazivaju šok i reakcije publike.

Utjecaj na glazbenu scenu

Let 3 je imao značajan utjecaj na domaću glazbenu scenu. Grupa je inspirirala brojne mlade glazbenike i bendove svojim inovativnim pristupom glazbi i scenskom nastupu. Njihova originalnost i hrabrost u izražavanju stavova postavili su nove standarde u domaćoj glazbi.

Budućnost sastava

Unatoč dugogodišnjem djelovanju, Let 3 i dalje nastavlja stvarati glazbu i oduševljavati svoje obožavatelje. Sastav je i dalje aktivan na glazbenoj sceni i redovito nastupa diljem Hrvatske i inozemstva. Njihov nekonvencionalni pristup glazbi i scenskom nastupu jamči da će Let 3 ostati jedan od najzanimljivijih i najutjecajnijih sastava u regiji.

  Ocijeni članak!