Koji je mjesec juli

Trenutno pregledavate Koji je mjesec juli
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:29 veljače, 2024

Povijest imena mjeseca

Juli je sedmi mjesec gregorijanskog kalendara i ima bogatu povijest imena. Ime juli potječe od rimskog imperatora Julija Cezara koji je rođen u ovom mjesecu. Prije nego što je mjesec dobio ime po Cezaru, nazivao se Quintilis, što na latinskom znači ‘peti mjesec’.

Klima u julu

Mjesec juli je poznat po visokim temperaturama u mnogim dijelovima svijeta. U sjevernoj hemisferi, juli je ljetni mjesec i često donosi toplinu i sunce. U južnoj hemisferi, juli je zimski mjesec, ali i tada temperature mogu biti ugodne i pružiti idealne uvjete za odmor na plaži.

Praznici u julu

Juli je mjesec koji obilježava nekoliko značajnih praznika diljem svijeta. U Sjedinjenim Američkim Državama, 4. srpnja se slavi Dan neovisnosti kako bi se obilježila neovisnost zemlje. U Francuskoj, 14. srpnja je Dan Bastille, nacionalni praznik koji slavi pad Bastille i početak Francuske revolucije.

Zanimljivosti o julu

Juli je mjesec koji je poznat po mnogim zanimljivostima. Na primjer, u astrologiji, osobe rođene u julu smatraju se hrabrim i strastvenim. Također, juli je mjesec kada se održavaju mnogi glazbeni festivali i koncerti diljem svijeta. Osim toga, juli je važan mjesec za poljoprivrednike jer je vrijeme žetve mnogih usjeva.

Zaključak

Mjesec juli je jedan od najpoznatijih mjeseci u godini. Osim što je poznat po visokim temperaturama, juli je mjesec koji obilježava važne praznike i događaje diljem svijeta. Bez obzira na to jeste li ljubitelj ljeta ili zime, juli ima nešto za svakoga.

  Ocijeni članak!