Koliko često se pije Xyzal

Trenutno pregledavate Koliko često se pije Xyzal
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:28 kolovoza, 2023

Učestalost upotrebe lijeka

Xyzal je antihistaminik koji se koristi za ublažavanje simptoma alergijskih reakcija kao što su kihanje, svrbež, curenje nosa i suzenje očiju. Preporučena doza i učestalost upotrebe ovog lijeka ovise o dobi pacijenta, težini simptoma i vrsti alergije.

Doziranje za odrasle

Kod odraslih osoba, preporučena početna doza Xyzala je 5 mg jednom dnevno. Ako simptomi nisu dovoljno ublaženi, doza se može povećati na 10 mg jednom dnevno. Uobičajeno trajanje terapije je 6 tjedana, ali može biti prilagođeno prema potrebi.

Doziranje za djecu

Za djecu od 6 do 11 godina, preporučena doza Xyzala je 2,5 mg (polovica tablete od 5 mg) jednom dnevno. Djeca starija od 12 godina mogu uzimati istu dozu kao odrasli.

Preporuke i upozorenja

Uvijek se trebate pridržavati uputa svog liječnika ili uputa na pakiranju lijeka. Nemojte prekoračiti preporučenu dozu i ne uzimajte Xyzal dulje vrijeme nego što je preporučeno. Ako imate bilo kakva pitanja ili nedoumice, obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

U slučaju da propustite dozu, uzmite je čim se sjetite. Međutim, ako je već vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i nastavite s redovnim rasporedom uzimanja lijeka.

Zaključak

Xyzal je učinkovit lijek za ublažavanje simptoma alergijskih reakcija. Učestalost upotrebe ovog lijeka ovisi o dobi pacijenta i težini simptoma. Važno je slijediti upute liječnika i ne prekoračiti preporučenu dozu. Ako imate bilo kakva pitanja ili nedoumice, uvijek se obratite stručnjaku za zdravstvenu skrb.

  Ocijeni članak!