Odakle je Lidl

Trenutno pregledavate Odakle je Lidl
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:6 srpnja, 2023

Povijest Lidl-a

Lidl je njemački diskontni lanac trgovina koji je osnovan 1973. godine. Tvrtka je započela kao mali obiteljski posao i brzo se razvila u jednog od najvećih maloprodajnih lanaca u Europi. Danas Lidl ima tisuće trgovina diljem Europe i šire.

Ekspanzija u Europi

Lidl je prvo otvorio trgovine u Njemačkoj, a zatim je počeo širiti svoje poslovanje u susjedne zemlje. Tijekom godina, Lidl je postao prepoznatljiv po svojim niskim cijenama, širokom rasponu proizvoda i visokoj kvaliteti.

Međunarodno poslovanje

Lidl je započeo svoju međunarodnu ekspanziju 1994. godine otvaranjem trgovina u Francuskoj. Od tada, tvrtka je otvorila trgovine u mnogim zemljama Europe, uključujući Veliku Britaniju, Italiju, Španjolsku i Poljsku. Lidl je također prisutan u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je otvorio nekoliko trgovina u saveznim državama.

Proizvodi i usluge

Lidl nudi širok asortiman proizvoda, uključujući svježe namirnice, higijenske proizvode, odjeću, elektroniku i kućanske aparate. Tvrtka se ističe po svojim vlastitim robnim markama koje nude visoku kvalitetu po povoljnim cijenama. Lidl također pruža razne usluge poput pekarnica, mesnica i internetske trgovine.

Utjecaj na tržište

Lidl ima značajan utjecaj na tržište maloprodaje. Njegova konkurencija mora pratiti njegove niske cijene i širok asortiman proizvoda kako bi ostala konkurentna. Lidl je također poznat po podršci lokalnim dobavljačima i održivom poslovanju.

Budućnost Lidl-a

Lidl nastavlja rasti i širiti se diljem svijeta. Tvrtka stalno traži nove mogućnosti za otvaranje trgovina i poboljšanje svoje ponude proizvoda i usluga. Kroz inovacije i prilagodbe tržištu, Lidl ostaje jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Europi i svijetu.

  Ocijeni članak!