Odakle su Arapi

Trenutno pregledavate Odakle su Arapi
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:7 kolovoza, 2023

Poreklo Arapa

Arapi su etnička grupa koja potiče iz arapskog poluostrva, geografske regije koja se prostire na jugozapadu Azije i severoistoku Afrike. Ova oblast obuhvata države kao što su Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar, Bahrein, Oman, Jemen, Irak, Jordan, Libija, Alžir, Tunis i mnoge druge.

Istorija Arapa

Arapi imaju bogatu istoriju koja seže hiljadama godina unazad. Prvi pisani tragovi o Arapima potiču iz antičkih civilizacija, kao što su Asirci, Babilonci i Egipćani. U 7. veku, Arapi su osnovali islamsku državu koja je brzo proširila svoju vlast na veći deo Bliskog istoka i severne Afrike.

Kultura i jezik Arapa

Arapska kultura je veoma bogata i raznolika. Arapi su poznati po svojoj gostoprimljivosti, muzici, plesu, poeziji i umetnosti. Takođe, arapski jezik je jedan od najrasprostranjenijih jezika na svetu, koji se govori u mnogim zemljama širom sveta.

Religija Arapa

Većina Arapa praktikuje islam kao svoju religiju. Islam je uticao na sve aspekte arapskog društva, uključujući njihovu kulturu, običaje, zakone i način života. Međutim, postoje i manjine Arapa koje slede druge religije kao što su hrišćanstvo i džudaizam.

Savremeni Arapi

Danas, Arapi su prisutni širom sveta kao rezultat migracija i globalizacije. Mnogi Arapi su se preselili u Evropu, Severnu Ameriku i druge delove sveta u potrazi za boljim životom i ekonomskim mogućnostima. Arapi su takođe igrali važnu ulogu u svetskim dešavanjima, posebno u politici i naftnoj industriji.

  Ocijeni članak!