Pita na engleskom

Trenutno pregledavate Pita na engleskom
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:3 travnja, 2024

Povijest pite

Pita je vrsta slanog ili slatkog jela koje se sastoji od tijesta i punjenja. Ova popularna hrana ima dugu povijest i prisutna je u mnogim kulturama diljem svijeta.

Engleske pite

Engleska je poznata po svojoj tradiciji pripremanja raznih vrsta pita. Jedna od najpoznatijih engleskih pita je Shepherd’s pie, koja se sastoji od slojeva mljevenog mesa i pire krumpira. Druga popularna engleska pita je Apple pie, koja se priprema od svježeg jabučnog punjenja i hrskavog tijesta.

Pite diljem svijeta

Pita je prisutna u raznim kuhinjama svijeta, a svaka kultura ima svoje karakteristične vrste pita. Na primjer, francuska Quiche Lorraine je slana pita s punjenjem od slanine i sira, dok je talijanska Pizzaiola pita prelivena umakom od rajčice i svježim začinskim biljem.

Pita kao desert

Pite su također popularne kao desert. Uz englesku Apple pie, tu su i američke voćne pite poput Cherry pie, Peach pie i Blueberry pie. Ove slatke pite često se poslužuju s kuglicom sladoleda ili šlagom.

Pita kao glavno jelo

Pite mogu biti i ukusno glavno jelo. Osobito su popularne mesne pite poput mesne pite s junetinom, piletinom ili svinjetinom. Ove pite često se pripremaju s dodatkom povrća i začina kako bi se postigao bogat okus.

Zaključak

Pita na engleskom je širok pojam koji obuhvaća razne vrste slanih i slatkih jela. Bez obzira na to jeste li ljubitelj slatkih ili slanih okusa, sigurno ćete pronaći pita koja će vas oduševiti.

  Ocijeni članak!