Znaš li srpski in English

Trenutno pregledavate Znaš li srpski in English
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:19 travnja, 2024

Srpski jezik

Srpski jezik je južnoslavenski jezik koji se govori u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i dijelovima Makedonije. Sa preko 12 milijuna govornika, srpski jezik je jedan od najrasprostranjenijih slavenskih jezika. Glavni dijalekti srpskog jezika su ekavski, ijekavski i ikavski.

Engleski jezik

Engleski jezik je zapadnogermanski jezik koji se govori u Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu i mnogim drugim zemljama svijeta. Sa preko 360 milijuna maternjih govornika, engleski jezik je jedan od najraširenijih i najutjecajnijih jezika na svijetu.

Srpski i engleski jezik imaju nekoliko sličnosti i razlika. Oba jezika koriste latinično pismo, ali srpski dodatno koristi i ćirilicu. U gramatičkom smislu, srpski jezik ima padeže, dok engleski nema. Također, srpski jezik ima rodove, dok se u engleskom koristi samo jedan rod.

Ukoliko želite naučiti srpski ili engleski jezik, postoji mnogo resursa dostupnih online. Možete pronaći tečajeve, aplikacije, knjige i razne druge materijale koji će vam pomoći u učenju i usavršavanju ovih jezika.

Bez obzira na to koji jezik želite naučiti, upornost, praksa i konzistentnost su ključni za postizanje uspjeha. Sretno u učenju srpskog ili engleskog jezika!

  Ocijeni članak!