Što je UI/UX dizajn?

Trenutno pregledavate Što je UI/UX dizajn?
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:10 srpnja, 2023

UI dizajn

UI dizajn (korisničko sučelje) odnosi se na estetski aspekt dizajna koji se odnosi na izgled i osjećaj korisničkog sučelja. To uključuje dizajniranje elemenata poput gumba, ikona, tipografije i boja kako bi se stvorilo intuitivno i privlačno sučelje za korisnike.

UX dizajn

UX dizajn (korisničko iskustvo) odnosi se na proces stvaranja proizvoda koji pruža korisnicima pozitivno iskustvo prilikom interakcije s njim. To uključuje razumijevanje potreba korisnika, istraživanje, testiranje i iterativno poboljšavanje proizvoda kako bi se osiguralo da korisnici dobiju najbolje moguće iskustvo.

UI/UX dizajn u praksi

UI/UX dizajn primjenjuje se u različitim industrijama, uključujući web dizajn, mobilne aplikacije, softvere i druge digitalne proizvode. Dizajneri koriste alate poput Adobe Photoshopa, Sketcha i Figma kako bi vizualizirali i prototipirali svoje ideje.

Značaj UI/UX dizajna

Dobar UI/UX dizajn ključan je za stvaranje uspješnih proizvoda. Kroz dobar UI dizajn, korisnici mogu brzo i lako navigirati kroz sučelje, dok dobar UX dizajn osigurava da korisnici imaju ugodno iskustvo i da njihove potrebe budu zadovoljene. Kvalitetan UI/UX dizajn može povećati korisničko zadovoljstvo, vjernost korisnika i uspješnost proizvoda.

Budućnost UI/UX dizajna

S razvojem tehnologije i promjenama u načinu na koji koristimo digitalne proizvode, UI/UX dizajn postaje sve važniji. Dizajneri se moraju prilagođavati novim trendovima i tehnologijama kako bi stvorili inovativne i korisnički orijentirane proizvode. U budućnosti, UI/UX dizajn će vjerojatno biti još više integriran u sve aspekte našeg digitalnog svijeta.

  Ocijeni članak!