Tko su Isusovci

Trenutno pregledavate Tko su Isusovci
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
  • Posljednja izmjena objave:8 listopada, 2023

Povijest Isusovaca

Isusovci, također poznati kao Družba Isusova, je katolički red osnovan 1540. godine od strane svetog Ignacija Loyole. Njihova povijest seže unatrag više od pet stoljeća i obuhvaća brojne izazove i uspjehe.

Misija Isusovaca

Glavna misija Isusovaca je promicanje vjere, obrazovanje i služba Bogu i ljudima. Oni se angažiraju u raznim područjima, uključujući obrazovanje, misionarski rad, socijalnu pravdu i duhovno vođenje.

Obrazovanje

Isusovci su poznati po svojoj predanosti obrazovanju. Osnovane su brojne škole i sveučilišta diljem svijeta koje vode Isusovci. Njihov cilj je pružiti kvalitetno obrazovanje i promicati cjeloviti razvoj svojih učenika.

Misionarski rad

Isusovci su također aktivni u misionarskom radu. Oni šalju svoje članove u različite dijelove svijeta kako bi dijelili vjeru i pružili pomoć ljudima u potrebi. Njihov misionarski rad obuhvaća medicinsku skrb, obrazovanje, izgradnju zajednica i podršku marginaliziranim skupinama.

Socijalna pravda

Isusovci su poznati po svojoj predanosti socijalnoj pravdi. Oni se bore protiv nepravde, siromaštva i marginalizacije. Aktivni su u promicanju ljudskih prava, zaštiti okoliša i borbi protiv nejednakosti.

Duhovno vođenje

Isusovci također pružaju duhovno vođenje pojedincima. Kroz duhovne vježbe i osobni mentorstvo, oni pomažu ljudima u njihovom duhovnom rastu i traženju Božje volje.

Zaključak

Isusovci su katolički red s bogatom poviješću i snažnom predanošću vjeri, obrazovanju i službi. Njihova misija obuhvaća različite područja, a njihov rad ima značajan utjecaj na mnoge ljude diljem svijeta.

  Ocijeni članak!